Művésztanáraink

Zenészcsaládban született, ötéves korában kezdett zongorázni. A Zeneakadémián Kocsis Zoltán és Zempléni Kornél tanítványa volt. Különböző hazai és nemzetközi versenyeken számos díjat nyert. 1983-ban első díjat kapott a Magyar Televízió Ifjúsági Versenyén. 1988-ban bejutott a Montreali Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe, majd 1989-ben elnyerte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Dohnányi Zongoraversenyének első díját. Külföldön Svájcban, Spanyolországban, Németországban, Kubában, Kanadában és az Egyesült Államokban.

Csík Laura

Zongora

Budapesten születtem 1993-ban, gitározni 7 éves koromban kezdtem el Budai Lehelnél. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vagyok, és nagyon örülök, hogy az Overtones zeneiskolában taníthatok. A zenetanulás egy hosszú folyamat, amelyet csak kemény munkával lehet csinálni, ez komoly feladat mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, viszont: “A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” Kodály Zoltán

Szemadám Tamás

Gitár

1987-ben születtem Budapesten. Zenei tanulmányaimat nyolc évesen kezdtem. Eleinte trombitán, harsonán játszottam, egy év múlva váltottam klarinétra. Négy év klarinétozás után kezdtem szaxofonozni a helyi big-band-ben.

2003-ban felvételt nyertem a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-szaxofon szakára ahol a tanárom Czakó Péter volt. 2007-ben sikeresen felvételiztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakára, ahol Borbély Mihály és Elek István voltak a főtárgy-tanáraim. Jazztanszakos éveim alatt megismerkedtem és volt szerencsém játszani a magyar jazz legnevesebb képviselőivel. Különböző hazai jazz klubokban, fesztiválokon játszottam quintettemel, quartettemmel. A bachelor diploma megszerzése után, 2011-től a grazi Universität für Musik und darstellende Kunst Graz jazz-szaxofon szakán folytattam tanulmányaimat mesterképzésen. Tanáraim voltak többek közt Heinrich von Kalnein, Stjepko Gut, Ed Neumeister, Renato Chicco. Számos mesterkurzuson vettem részt, melyeket többek között Jimmy Cobb, Dick Oatts, Benny Golson, Billy Hart, Peter Bernstein tartottak.

Ezen időszak alatt a Szombathelyi Szakközépiskola jazz tanszakának szaxofon tanára voltam két évig. Grazi éveim alatt számos kiváló külföldi zenésszel dolgozhattam együtt különböző projektekben. Több neves európai jazz klubban játszottam, turnéztam. 2014-ben diplomáztam Grazban, majd hazaköltöztem Budapestre, ahol több projektben játszom, magánórákat adok és új quartettemmel kezdtem el dolgozni – Szakcsi Lakatos Róberttel, Lakatos Pecek Krisztiánnal és Csízi Lászlóval.

Molnár Sándor

Szaxofon

1992 – ben születtem Cegléden, klasszikus gitárral 14 éves koromban kezdtem foglalkozni, a konzervatóriumot a Batók Béla zeneművészeti szakközépiskolában végeztem Szilvágyi Sándornál. Jelenleg a Zeneakadémia mesterképzésén tanulok.

Fontos része életemnek a tanítás, hogy azt a tudást melyet nagyszerű tanáraimtól s magam csiszolásával tanultam átadhassam más fiataloknak is és megismertessem velük a zene és a gitározás örömeit.

Olgyay Gergő

Gitár

Nemes Réka vagyok, 2017-ben szereztem meg a tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Egy évet éltem Lipcsében, ahol Erasmus ösztöndíjjal tanultam. 4 éve tanítok. Az oktatás mellett fuvola-gitár duómmal koncertezünk rendszeresen.  2016-ban szereztem meg a fuvolaművész diplomámat.

Nemes Réka

fuvola

1995-ben születtem Budapesten. Öt éves korom óta tanulok csellózni. Tanulmányaimat a Fischer Annie zeneiskolában kezdtem, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban folytattam. 2013-ban felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus cselló szakára, ahol megszereztem a BA alapképzés diplomámat, majd folytattam tanulmányaimat, mesterképzésen. Szeptemberben kezdem meg az utolsó évemet az egyetemen.

Tanulmányaimat olyan tanárok irányítása alatt szereztem, mint Varga István, Kemény Krisztina, Hargitai Géza vagy Falvay Attila. Továbbá lehetőségem nyílt hazai és külföldi mesterkurzusokon olyan művészektől tanulni, mint Perényi Miklós, Mező László, ifj. Mező László, Mérei Tamás, Várdai István, Wagner Rita, Devich János, Krzysztof Penderecki, Gustav Rivinius, Alexander Bagrintzew, Francis Gouton, Uri Vardi, vagy Giovanni Guzzo.

Az évek során zenekari tapasztalatot is szereztem, mint csellista a Savaria Szimfonikus Zenekarnál, az MLW Festival Philharmony szólamvezetőjeként, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szimfonikus zenekaránál, a Budapesti Fesztiválzenekarnál, a Budapesti Vonósok és a BM Duna Zenekarnál, valamint a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekaránál.

Három éve foglalkozom magántanítással, tanítványokkal. Az óráimat személyre szabottan, a növendékek igényeire alapozva tartom. Elsősorban klasszikus csellójátékot tanítok, de természetesen az alternatívabb, vagányabb vonallal való kísérletezést is vállalom. Bárkit szívesen fogadok, legyen teljesen kezdő, vagy akár már haladó.

Madaras János

cselló

1977-ben születtem Budapesten. 5 éves koromban kezdtem el a zongora-tanulást Szatmári Éva tanárnőnél. 13 éves koromban előfelvételivel felvételt nyertem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol érettségit szereztem. Ezt követően a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora Tanszakán folytattam tanulmányaimat, ahol tanáraim Falvai Sándor és Dráfi Kálmán voltak. 2001-ben diplomáztam okleveles zongoraművész- tanári diplomát kaptam. 2003-tól a Fővárosi Operett-színház korrepetitora voltam, s ezzel párhuzamosan a „Talentum” művészeti egyesületben zongorát oktattam. 2015- től Dohnányi Ernő Zeneiskola Tanára és korrepetitora voltam.

Számos zenei versenyen értem el kitűnő helyezést. Több alkalommal szerepeltem a Magyar Televízióban, valamint Magyarországot képviseltem az UNESCO-GÁLA koncerten Hollandiában.

Legutóbbi fellépéseim közt szerepel Svájc, Olaszország és a Velencében található, híres aQuadri Kávézó, művészkollégáimmal, akikkel 2014-ben a Németországi”Europa Park”-ban is volt szerencsém fellépni.

2017 szeptemberétől az Overtones Zeneiskolában tanítok az iskola zongora tanszakán.

Sánta Beatrix

zongora

IDŐPONTEGYEZTETÉSÉRT ÉS INFORMÁCIÓKÉRT EGÉSZ NAP, HÉTVÉGÉN IS HÍVHATÓ A

TELEFONSZÁM

Címünk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 17., Újlipótváros
Overtones Zeneiskola Budapest

Share This